|
בחירת אחסון לאתר
מבולבלים מכל אפשרויות האחסון? הנה קצת סדר...
בין אם אנו אתר תדמית או משרד, חנות וירטואלית, אפליקצית אינטרנט, אתר ארגוני, רשת חברתית, פורום או בלוג, כל דף שנרצה שיהיה זמין ברשת חייב להיות על שרת אחסון. הצורך העולה באחסון תכנים ברשת הביא עימו מגוון חבילות ופתרונות אחסון שונים המותאמים למדיות השונות. אחסון שיתופי, אחסון ווינדוס, אחסון לינוקס, אחסון על VPS, אחסון על שרת יעודי ועוד.. איך נדע מהו האחסון האידיאלי עבורנו? על מה יש לשים דגש ומה סתם מנפח לנו את החבילה? הנה כמה נקודות שיש לשים לב אליהן בעת בחירת אחסון אתר:
נפח האתר בדקו מהו הגודל הכולל של האתר שלכם, ככל שהאתר גדול יותר כך ידרש יותר נפח אחסון בשרת. רב חברות האחסון מציעות חבילות אחסון אתר בנפחים מוגדרים מראש, לדוגמא: 100MB, 250MB, 500MB ,1GB וכן הלאה. מומלץ לרכוש חבילה שתואמת את גודל האתר + טיפה יותר ולא להתפרע על חבילת 2GB לאתר בגודל 100MB גם אם צפוי שדרוג ותוספות לאתר בעתיד. ניתן להגדיל ולשדרג את נפח האחסון בכל עת בקליק אחד וכמה דקות לכן עשו זאת בעת הצורך.
רוחב פס ונפח תקשורת רוחב הפס (Bandwidth) של שרת האחסון ונפח התעבורה (Traffic) הינם נתונים המשתנים באופן דינמי לפי דרישת האחסון. אתרים בעלי מספר רב של גולשים או תכנים כבדים יחסית יזדקקו לנפח תעבורה גדול יותר. במקרים מסויימים עומס בקווי חיבור השרת לרשת יכול לגרום לקשיים ואף למנוע מגולשים ולקוחות להגיע לאתר האינטרנט שלכם . אנשי מקצוע מומחים בתחום אחסון אתרים יודעים לעשות שימוש בכלים המיועדים לבדיקת הנגישות אל שרת האחסון ויציבות קוי התקשורת ממקומות שונים בעולם בשעות שונות. ברב חבילות האחסון נפח התעבורה גודל ומותאם יחד עם נפח האחסון, קיימות חברות המעניקות נפח תעבורה ללא הגבלה, זהו אכן יתרון אך לאו דווקא מה שאמור להכריע את הכף בעת הבחירה, כיוון שסביר להניח שאתר סטנדרטי לא יחרוג בהרבה מנפח התעבורה המוקצה לו, לכן "ללא הגבלה" ברב המקרים נועד למשוך את העין.
מערכת הפעלה של שרת האחסון שתי מערכות ההפעלה העיקריות כיום הן וינדוס ולינוקס, שתיהן יעניקו ביצועים מעולים לשרת האחסון ולאתר, על ההבדלים, יתרונות וחסרונות של וינודוס מול לינוקס ניתן לקרוא בהרחבה במאמר "Windows או Linux?". הנקודה המרכזית בקרטריון זה היא שפת תכנות האתר, למרות שניתן להפעיל אתרים בכל השפות המובילות בשתי המערכות, אתרים הבנויים בשפות ASP, ASP.NET נוטים לאחסן בשרתי וינדוס, כיוון ששפות אלא הן פרי פיתוחה של מיקרוסופט, יצרנית וינדוס ויעבדו "חלק" יותר וללא התקנת תוספים רבים בשרת. אתרים וכלים הבנויים בשות PHP וPYTHON נוטים לאחסן בשרתי לינוקס. שפות התכנות משליכות גם על מסדי הנתונים של האתר (אם יש), MSSQL של וינדוס לעומת MySQL.
מיקום גיאוגרפי של שרת האחסון ידוע לכולם שהאינטרנט הוא עולם חסר גבולות גיאוגרפיים וניתן להגיע בקלות לכל אתר בעולם בכל עת.. זה נכון, אך חלקית. שדרת האינטרנט המרכזית עוד מתחילת עידן האינטרנט הוקמה לצד חופה המזרחי של ארצות הברית, לשדרה זו דאגו להתחבר כל ספקיות האינטרנט המרכזיות בכל העולם. אולם בחלוף השנים גדלה רשת האינטרנט והפכה לרשת מסועפת בעלת קשרים תקשורתיים וקישורי משנה מסובכים. בארץ לעומת זאת מפת התקשורת בין ספקיות האינטרנט פשוטה בהרבה ובמרכזה עומדת צומת תקשורת אחת. אם קהל היעד לאתר שלנו ברובו מישראל שרת אחסון בממוקם בארץ יספק תוצאות מהירות וטובות יותר מאשר שרת אחסון בחו"ל, גם כיוון שהוא קרוב יותר פיסית וגם כיוון שהגולשים שלנו נשארים בתוך רשת התקשורת הארצית הפשוטה ולא צריכים לעבור ניתובים רבים ברשת האינטרנט העולמית. יתרון הנזקף לזכות אחסונים בחו"ל הם המחירים האטרקטיביים יותר מהארץ, אך בשכלול של ביצועים, מחיר, אמינות, תמיכה ותחזוק, רכישת חשבון אחסון בישראל עדיפה בהחלט על אחסון בחו"ל.
אחסון שיתופי תצורת אחסון אתרים זו היא הנפוצה ביותר כיום בעולם אחסון האתרים, בסביבה זו מספר רב של אתרים, חשבונות אחסון ודומיינים חולקים שרת אחסון אחד. ספק האחסון מקצה נפח דיסק, רוחב פס ומשאבי שרת לכל חשבון אחסון ומאפשר פעולה תקינה של כל האתרים על גבי אותו שרת ללא השפעה או תלות של אתר במשנהו. היתרונות הבולטים בצורת עבודה זו הם המחיר הנמוך שמתאפשר לספק האחסון להציע ללקוח, ניהול מרכיבי האחסון והגדרת האתר נחסכים מאיתנו ומשאירים לנו עבודה פשוטה בניהול ותפעול האתר וניתן בקלות לקבל תוספות לאחסון כגון פאנל ניהול, תעודת SSL, ניהול דומיין ועוד.. סביבה זו היא אידאלית לאתרים קטנים יחסית בעלי פעילות סטטית.
שרת יעודי אתרים גדולים בעלי תנועת גולשים רבה, מערכות קרטיות ומערכות ואפליקציות בפיתוח נוטים להתמקם בשרת אחסון יעודי. החסרון הבולט של שרת יעודי הוא מחירו הגבוה והידע הטכני הדרוש על מנת להפעילו ותחזוקו. את עוצמת השרת ויכולתיו מתאימים בקפידה לצורך המיועד בכדי לתמוך בפעילות הצפויה ובמרכיבי התוכנה המיועדים. שרתים יעודיים מעניקים גמישות מלאה למפתחים ויכולות גבוהות יותר, עם זאת כמו שהזכרנו דרוש ידע טכני בינוני על מנת לתפעל את השרת בצורה אופטימלית.
שרת וירטואלי (VPS) שרת וירטואלי משלב את יתרונות הסביבה השיתופית ויתרונותיו של השרת היעודי. באמצעות מערכות חכמות יכולים ספקי האחסון לחלק שרת יעודי גדול למספר שרתים וירטואלים, כאשר כל שרת וירטואלי הוא יחידה עצמאית בפני עצמה המשתמשת במשאבי השרת היעודי הגדול שהוקצאו לה, בעלת מערכת הפעלה משלה (ללא קשר למערכת ההפעלה של השרת היעודי) ורכיבים ותוספות על פי בקשת הלקוח. היתרונות הגדולים בשרת VPS הם המחיר הנמוך יחסית לשרת יעודי והגמישות שבשדרוג והוספת רכיבים לVPS, הוספת זיכרון או נפח דיסק לשרת VPS מתבצעת וירטואלית בשונה משרת יעודי הדורש פעולה פיסית.
ניהול מערכות IT ושרתי אחסון אתרים דורשים ידע ומיומנות רבים, לכן יש לוודא שאנו נמצאים בידים טובות שישרתו אותנו לאורך זמן, על הצד הטוב ביותר. ובסופו של דבר אחסון אתרים הוא שירות, וכמו כל השירותים האחרים חלים עליו אותם כללים בנוגע לאחריות וטיב השירות, חפשו את הSLA (אמנת השירות) של החברה איתה אתם מעוניינים לעבוד.
|
|