שאלות ותשובות
שאלות נפוצות בתחום אחסון אתרים (ותשובות כמובן)
מה ההבדל בין אחסון אתרים שיתופי לבין אחסון אתרים יעודי ? תצורת אחסון אתרים שיתופי היא הצורה הנפוצה ביותר כיום לאחסון האתרים, בסביבה זו מספר רב של אתרים חולקים שרת אחסון אחד. ספק האחסון מקצה נפח דיסק, רוחב פס ומשאבי שרת לכל חשבון אחסון ומאפשר פעולה תקינה של כל האתרים על גבי אותו שרת ללא השפעה או תלות של אתר במשנהו. היתרונות הבולטים בצורת עבודה זו הם המחיר הנמוך שמתאפשר לספק האחסון להציע ללקוח, ניהול מרכיבי האחסון והגדרת האתר נחסכים מאיתנו ומשאירים לנו עבודה פשוטה בניהול ותפעול האתר וניתן בקלות לקבל תוספות לאחסון כגון פאנל ניהול, תעודת SSL, ניהול דומיין ועוד.. סביבה זו היא אידאלית לאתרים קטנים יחסית בעלי פעילות סטטית. אחסון אתרים בשרת יעודי הוא פתרון לאתרים גדולים בעלי תנועת גולשים מאסיבית הדורשים משאבים גדולים יותר. עוצמת השרת ויכולותיו מותאמים בקפידה לצרכי האתר. חסרונו הגדול של אחסון יעודי העלות הגבוהה שנדרשת על מנת להפעילו.
מהו נפח תעבורה ואיך מודדים אותו? נפח תעבורה משמעותו כמות המידע שמועברת מהאתר לרשת וההיפך. כאשר גולש צופה בדף שלכם הוא בעצם מוריד מידע מהשרת, לכן אם נפח הדף (כולל התמונות המוצגות בו, פלאש וכו') הוא 100kb, ברגע שהגולש צפה בו נוספו 100kb לנפח התעבודה שלנו (שנמדד באופן חודשי בד"כ). הערכה גסה של נפח התעבורה שידרש לאתר ניתן לבצע על ידי מכפלת נפח דף מומצע באתר במספר הצפיות המשוער. רב חברות האחסון המקצועיות מתאימות את נפח התעבורה בחבילה לנפח הדיסק הדרוש.
מהו שם מתחם והאם הוא דרוש לאחסון אתר? על מנת שיוכלו להגיע לאתר שלך דרושה כתובת מסוימת - שם מתחם (Domain). שם המתחם הוא יחודי לך והכרחי לאחסון אתר. רב חברות האחסון מציעות רישום דומיין כשירות נלווה לאחסון אתר, שם המתחם יכול להיות בעברית או אנגלית. יש לשים לב שבעת רכישת הדומיין הוא אכן נרשם על שמנו ולא בשם אחר, זאת על מנת שבמקרה של מעבר חברה נוכל לעבור עם הדומיין שמייצג אותנו. ניתן להגדיר מספר דומיינים לחשבון אחסון אחד.
יש לי כבר דומיין, איך אני מפעיל אותו עם האחסון? על מנת להפעיל את הדומיין הקיים עם האחסון החדש כל שעליך לעשות הוא לכוון את ערכי הDNS של הדומיין אל שרתי הDNS של ספק האחסון ולוודא עם ספק האחסון ששרתי הDNS שלו מכוונים לשרת האחסון הנכון.
איך ניתן לוודא שהאתר שלי תמיד באויר?! חברות אחסון מקצועיות מבטיחות זמינות ברשת של 99.9% ושרידות גבוהה, שרתי האחסון מנוטרים 24/7/365 באמצעות מערכות ניטור חכמות שבודקות זמינות ברשת, עומסים ברשת, עומסים בשרת ועוד.. אתרים המפעילים מערכות קריטיות ניתן לנטר בנוסף לניטור השרת, רב מערכות הניטור מספקות גרף זמינות של כל שעה ביום.
מהו מסד נתונים? מסד נתונים (Database) הוא אמצעי המאפשר לאחסן נתונים ולשלוף אותם בצורה נוחה ויעילה, מסד הנתונים בד"כ נכלל בחבילת אחסון וגודלו נמדד בנפח. קיימים סוגים שונים של מסדי נתונים, המוכרים שבהם כיום הם MySQL וMSSQL. אתרים המפעילים מספר רב של מערכות משתמשים במספר מסדי נתונים באתר.
|